Några öl, två antibiotika-piller och en ipren senare är jag redo att skriva någonting i min nya fina blogg. Läste i mina riktlinjer att man inte bör blogga när man var onykter, men jag kan ju knappast skriva någonting när jag jobbar.
- "Bärs och jäger!"
- "Aaaa, vänta lite, ska bara twittra lite först"
Så man arbetar efter sina egna förutsättningar. Gilla läget, liksom.
Mitt namn är Martin och jag jobbar som bartender. Detta kommer att bli min första säsong i Stöten, men definitivt inte första gången jag står bakom baren. Jag har jobbat i branschen i ungefär sex år nu, bartender, servitör, diskplockare, hjälpreda ,kökshjälp osv. Det enda jag inte har försökt mig på är att laga mat och det är nog lika bra, vill helst inte se några dödsfall pga min oförmåga att laga någonting annat än snabbmakaroner. Jag kanske kan sträcka mig till att steka lite korv efter att man släntrat hem från jobbet en sisådär fem, sex på morgonen.
Hade tänkt att försöka beskriva för omvärlden vad det egentligen innebär att jobba säsongsvis på en krog. Kollade runt lite på nätet vad det finns för andra bartenders som bloggar om sina jobb och konkurrensen är ju inte direkt imponerande. Småbrudar som jobbar på kvarterskrogen i sina hemkommuner och fått sina jobb pga de har bröst och blont hår. Ja, det är superintressant att läsa om din uuunderbara pojkvän och suuupersöta kattunge och det faktum att du är stolt över att jobba i en bransch som anställer hälften av sina arbetare för att de ser bra ut och inte ramlar över sina egna fötter när de går framåt. Eller förresten, skippa det där sista, jag har fan mina tvivel även där.
Nu säger jag ju inte att jag är världsbäst och ställer upp i bartender-VM varje år men shit, jag har fan mer talang i mitt lillfinger än de där skämten. Man skäms ju för sitt yrke när folk som de beskriver sig själva som bartenders.
Nu har jag kastat ur mig tillräckligt mycket hat för en kväll, strax dags att dricka lite öl med de andra fantastiska ungdomarna som jag bor med. Måste ladda upp inför vår öppningshelg, en tid fylld med dubbelpass, hat och glåpord.
Ska försöka uppdatera den här sidan innan jag drar till jobbet (förhoppningsfull, engagerad och positiv) och när jag kommer hem efter att ha jobbat femton timmar med att servera bärs och jägershots till fulla danskar och bli uppraggad av nyskilda fyrtio-taggare (nedstämd, oengagerad och negativ).
Martin
torsdag 10 december 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ha en trevlig säsong i Stöten du och ta hand om alla mina vänner från Tjörn, Gbg och runt omkring där! Kram Denise
SvaraRaderaKära Martin!
SvaraRaderaDin livscoatch kommer nu att rätta några direkta sakfel i din text.
1) Du KAN verkligen laga mat! Det där med sparrisen ser jag som ett olycksfall i arbetet pga bristande instruktioner.
2) Vi vet alla att du gillar blonda servitriser med stora bröst som jobbar kvarterskrog och har pojkvän.
3) Vi vet alla att du inte är bitter, trots att du är en nörd i påfågeldräkt.
Nu har jag kommenterat, hoppas jag inte stör din image allt för illa :)
Härligt att få följa livet från andra sidan av baren, tycker du ser ut att bli en intressant blogg!
SvaraRaderaSka bli spännande att följa dig den här säsongen :)
SvaraRaderaKänner verkligen igen det du skriver om talanglösa tjejer (och killar) som får sina jobb enbart på sitt utseende. Händer ju allt för ofta in this business.
SvaraRaderaDen här bloggen kommer jag följa i vinter, blir nog ungefär som att läsa om sitt eget liv om jag hade säsongat istället för att flytta till stockholm...
detta låter som en lovande blogg!
SvaraRaderaMr M, har hört ryktas att ni snubblade över era fötter, alldeles nyligen, när ni gick frammåt...
SvaraRadera