lördag 12 december 2009

Kaotisk första-dag

Precis som det ska vara. Spelar ingen roll hur mycket man förbereder, hur bra personal man har, första dagen på säsongen kommer ändå alltid att vara kaos. Den här öppningen var inget undantag. Krashade kassor, saker som saknas, personal som inte vet vad någonting finns, fulla gäster, orutin, växel som inte stämmer, halvkyld öl, värmemaskiner som inte funkar, glühwein över hela golvet och slut på hälften av all sprit osv osv osv i all oändlighet. Allting som kunde gå fel gick fel.
Trots allt detta och mer så måste jag ändå säga att vi krigade igenom det som proffs. Inga sura miner och nästan bara positiva kommentarer mellan personalen. Det är sånt som gör att man orkar jobba femton timmar utan mat och paus utan att självdö. Det är sånt som gör att man orkar jobba kvar i en bransch som lovar att slita ut en innan man blivit 30.


Closing Time
Afterwork-drink

  • Blanda ett 15-timmars med vilken kall öl som helst
  • Sitt ner för första gången sen du steg upp ur sängen 17 timmar tidigare
  • Njut

Kalaskväll, nu för den välförtjänta sömnen
Martin

4 kommentarer:

  1. Kul att läsa din blogg. Du har ett fantastiskt flow i ditt skrivande! Har börjar prenumerera på din blogg nu. Kul!

    SvaraRadera
  2. tips för alldeles för fulla gäster - häll i dem sockerlag (lite utspädd så den i alla fall går att dricka). de brukar nyktra till rätt mycket fortare faktiskt!

    SvaraRadera
  3. skönt och ha bra arbetskamrater. det underlättar oerhört!

    SvaraRadera
  4. siri: Bra grej. Släng i lite frukt och en drinkpinne också så ser det lite schysst ut :) Fult, men bra. Vissa gäster behöver bli lurade lite!

    SvaraRadera