Det här är ett inlägg om hur man spenderar en långsam och seg lördag som bartender.
Ibland har vi inte riktigt så mycket folk som vi skulle vilja ha på vår afterski och nattklubb, speciellt nu när säsongen inte riktigt har dragit igång än. Såhär kan ett dubbelskift se ut en sån dag!
14.00 - Börja jobba, ställa upp alla sprit där den ska vara, kolla så att alla kylar är påfyllda och att det finns frukt skuret och grädden är vispad, räkna kassa, koka kaffe och annat roligt.
15.00 - Öppning. Inga gäster än, jag och Niklas roar oss med att dricka kaffe och kasta med våra shakers.
15.15 - Första gästerna, en familj på 4 personer. Niklas serverar två öl och två läsk, jävligt förfyllande! Tillbaks till shakerkastandet.
16.00 - Trubaduren (trevlig kille) börjar spela och vi har nu kanske 30 gäster i en lokal som kan ta runt 500.
17.00 - Afterskin är slut och Niklas går in till restaurangen för att förbereda inför middagen och jag blir lämnad kvar att göra klar inför nattklubben. Innebär inte så mycket eftersom vi knappt har gjort någonting på afterskin, så det jag egentligen gör är att bära bort alla bord och stolar från dansgolvet. Det är lite över ett halvt ton bord och stolar som ska bort, jag roade mig nämnligen med att räkna på det medan jag kånkade bort skiten.
19.00 - Klar med allting och är redo att öppna för den anstormande massan som uppenbarligen borde stå utanför, redo att festa järnet.
19.05 - Inser att det är tre och en halv timme innan nattklubben öppnar.
22.30 - Har spenderat de senaste timmarna med att göra olika sockerlager med tex ingefära och kanel, burit saker, tömt ciggmaskinens mynthållare på helt fel sätt, burit lite mer grejer, druckit kaffe och annat. Dags att öppna nattklubben, äntligen får vi jobba lite!
23.00 - Första gästerna kommer, en grupp på fyra personer som inte dricker någonting.
00.00 - Vår barchef Annie kommer in och säger att vi stänger nattklubben.
- "Supa!" skriker Niklas
- "Supa!" skriker Martin
00.40 - Stämplar ut efter att ha stängt baren och BURIT TILLBAKS ALLA STOLAR OCH BORD IGEN! Ett halvt jävla ton...
Hårt arbetande bartenders tar igen efter ett riktigt tungt pass
Efterfesten slutade klockan 9 på morgonen efter några flaskor cava och frukost tillsammans med Petter som skulle upp och köra bagagetransporten klockan 8 på morgonen. Bra kväll.
Eller morgon, hur man nu ser på det.
Nu att drar säsongen igång på riktigt, julveckan och nyårveckan kommer bli galna. Fullt ös, medvetslös. Ska försöka uppdatera lite under veckorna, men jag kommer jobba nästan varje dag, dubbelpass varje gång så har inte så mycket fritid.
Kolla förresten mig när blir intervjuad av EvaEmma i början av dagen:
http://costoten.blogspot.com/2009/12/stotens-mytomspunne-bartender.html
Eller morgon, hur man nu ser på det.
Nu att drar säsongen igång på riktigt, julveckan och nyårveckan kommer bli galna. Fullt ös, medvetslös. Ska försöka uppdatera lite under veckorna, men jag kommer jobba nästan varje dag, dubbelpass varje gång så har inte så mycket fritid.
Kolla förresten mig när blir intervjuad av EvaEmma i början av dagen:
http://costoten.blogspot.com/2009/12/stotens-mytomspunne-bartender.html
Tråkigt när det inte händer så mycket! Tiden går så himla långsamt... :P
SvaraRaderaVerkligen. Å andra sidan blir man så glad när man får gå av :D
SvaraRaderalåter som ni är duktiga på att hålla humöret uppe ändå, bra jobbat! :)
SvaraRaderaJaa, man måste hålla igång hela tiden annars är det ingen idé :)
SvaraRadera